marți, 28 august 2007

o seara , un imn , o speranta

Nu sunt dinamovista dar in seara asta inima mea va bate in ritmul imnului dinamovist .

Nu va incruntati voi , suporterii exclusivisti ai diverselor echipe !
Ce intelegeti voi prin sport n-as putea sti dar stiu sigur ca eu traiesc sportul intens , frumos , cu emotii ce uneori imi taie rasuflarea ; stiu sigur ca voi pierdeti tocmai esenta , lumina minunata a rezultatului - gustul victoriei devine amar cand e insotit de huiduieli , amaraciunea invinsului piatra de moara cand ura acopera aplauzele .
In seara asta , indiferent de culorile pe care le iubim in mod deosebit hai sa incercam sa tinem pumnii pentru Lobont , sa ne rugam ca N&D sa gaseasca drumul spre poarta merituosilor adversari iar la final sa lacrimam cantand "faceti loc vin cainii rosii " ! In sport nu poate exista ura pentru ca sportul este " rugaciunea trupului " , lupta ta cu tine , intrecerea vointelor si de ce nu a mintilor , pentru ca daca gandul spune inimii ca poti , atunci inima va spune la randul ei sufletului si el ,va face ceea ce nimeni in afara de tine n-ar fi crezut : te va transforma in invingator !
Baietii din Stefan Cel Mare au nevoie in aceasta seara de cantecele voastre si nu de injurii ; au nevoie de aplauze pentru a putea simti ca sunteti alaturi de ei . Ridicati-i daca se vor prabusi ! Ajutati-i sa creada ca sunt cei mai buni si ei vor zbura pentru voi !
Cred cu tarie ca cine iubeste cu adevarat fotbalul nu poate iubi doar un club anume , urandu-le pe toate celelalte . Dincolo de acest fanatism si cred eu teribilism al tinerilor si din pacate al patronilor de club , privind un meci de fotbal vezi mai intai pasele si driblingurile , lupta barbateasca , alunecarile si deposedarile , paradele la sacrificiu ale portarului ........abia apoi culorile tricourilor . Vezi barbati plangand de fericire sau disperare si admiri taria lor , capacitatea de a se ridica si de a o lua de la capat .
Vezi toate astea inainte de toate ?
Nu ?
Nu iubesti sportul si sufletul tau e sarac!
Incearca sa vibrezi , sa tresari atunci cand un roman infrunta lumea , nu-l lasa singur doar pentru ca tricoul este altfel colorat . Victoria are acelasi gust minunat oriunde si pentru oricine asa ca lasa-te cuprins de bucuria si frumusetea jocului , spera si tremura in seara asta , fii mandru in final si , daca esti stelist sa zicem , fii convins ca victoria dinamovistilor va fi doar preambulul unui rasarit minunat pentru "Steaua ta" !
Deci nu uitati in seara asta : "faceti loc , vin cainii rosii "
Succes baieti!

Niciun comentariu: