marți, 25 septembrie 2007











Am copilarit iubind cu patima sportul . Mai intai a fost gimnastica si plutirea ireala a unor copile-zane ce , venind dintr-o tara a lagarului comunist reprezentau "portita"prin care noi , cei de acasa evadam in lumea minunata a libertatii . Ele zburau si implineau dorinta noastra neexprimata de a fi stapanii unei lumi pe care foarte putini dintre noi o puteau vedea pe viu .
Dupa un timp , a intrat in viata mea si handbalul . Era vorba de cel masculin , pentru ca si aici eram printre cei mai buni . Am trait la intensitate maxima paradele lui Penu , un vulcan in clocot ce ardea vizibil in timpul fiecarui meci ; Voinea si Gatu ,doi pitici ce loveau letal de fiecare data ; plutirea ireal a lui Stanga si calmul de suprafata a lui Munteanu.......Au fost niste partide fantastice la care era racordata toata suflarea tarii . Alergam de la scoala pentru a nu pierde nici o secunda din meci si adormem fericita pentru ca "baietii nostri" erau mai mereu invingatori .
Anii au trecut si handbalul masculin a intrat intr-uncon de umbra macinat de schimbari de generatii , lipsuri de tot felul ..............Incet , incet fetele au aparut in prim plan , aducandu-ne aminte ca am dominat in acest sport , chiar daca acum in prim plan sunt echipe ale unor tari ce au invatat handbal de la noi . Uitasem cum este sa privesti si altceva decat fotbal ! Uitasem cum este sa plutesti si sa inscrii !
Comentatorul remarca: " Ce echipa valoroasa avem la noi in tara !" Pacat ca jurnalele de stiri acorda importanta doar fotbalului , rezultatele bune obtinute in celelalte sporturi fiind uitate sau mentionate pe final . In handbal se joaca pe bani mult , mult mai putini decat in fotbal si totusi rezultatele sunt infinit mai bune . Incercati macar de curiozitate sa priviti un meci de handbal si o sa fiti cuceriti de frumusetea acestui sport.

Niciun comentariu: